Jameson

original

Jedna od tajni izrade irskog whiskeyja proces je trostruke destilacije u bakrenim kotlovima. Ova metoda Jameson whiskeyjima daje posebnu nježnost. Blagi okusi vanilije, začina i oraščića zaokruženi su dugim, toplim i nježno začinjenim završetkom. U whiskeyju se također osjeti aroma drveta, do koje dolazi uslijed njegova dozrijevanja u hrastovim bačvama. Svaki Jameson whiskey u bačvama je dozrijevao minimalno četiri godine.

Jameson

Black Barrel

Black Barrel trostruko je destilirana mješavina bogatog pot still i žitnog whiskeyja koja dozrijeva u kombinaciji bačvi od trešnjina drva i bourbon bačvi. Za razliku od ostalih Jameson whiskeyja, u ovom su slučaju bourbon bačve podvrgnute paljenju iznutra. Iz tog razloga Black Barrel jamči prepoznatljivu glatkoću Jameson Originala s izraženim daškom začina, oraščića, vanilije i trešnje.

Jameson

THE DISTILLER’S SAFE

Distiller's Safe je whiskey koji je proslavio zanat glavnog Jameson destilera Briana Nationa i njegovo majstorsko rukovanje irskim kotlom. Ovaj whiskey odlikuju nježni okusi marelice, cimeta i dinje koji naglašavaju karakteristike destilata. Ječmeni slad daje mu slatki okus koji se razvija sve do cimetastog završetka s naznakama slatkoga korijena. Osim naknadnog dubljeg okusa badema, prisutan je i živahan dašak mandarina.

Jameson The

COOPER’S CROZE

Cooper's Croze osmislio je glavni Jameson bačvar Ger Buckley, a njime je zorno prikazao bogatu raznolikost bačvi u destileriji Midleton, kao i dubok utjecaj baštine drva. Cooper's Croze primjerak je pažljivo proizvedenog whiskeyja koji odlikuju slatkoća vanilije, bogati voćni okusi, cvjetni i začinski tragovi te neizbježan utjecaj hrasta. Premda je odavno napustio bačve, aroma drveta koju ovaj whiskey upije osjeća se još dugo. Ovo je whiskey koji slavi bogatstvo i ljepotu drva te važnost sazrijevanja whiskeyja u bačvama.

Jameson the

BLENDER'S DOG

Blender’s Dog je whiskey koji slavi umjetnost miješanja. Destileri su zaduženi za sve sastojke u kotlu, bačvari su zaokupljeni bačvama, dok mješači ili blender moraju savršeno poznavati oba svijeta. Blender’s Dog je vrhunski uravnotežen cjelovit whiskey koji karakterizira naknadni okus karamele s natruhama začina i tanina. Uloga znanosti u proizvodnji whiskeya je velika, ali je zato miješanje čista umjetnost. Postignuta je odlična ravnoteža cvjetnih i začinskih nota

Jameson

18 y.o.

Jameson 18 Y.O. whiskey je koji dozrijeva osamnaest godina. U destileriji Midleton brižljivo se odabiru bačve u kojima će whiskey dozrijevati. Njegova je karakteristika dozrijevanje u američkim bačvama napravljenima od europskog drveta. Kad whiskey u potpunosti sazrije, kao rezultat procesa dobivamo izuzetno dobro izbalansirano piće sa složenim drvenastim okusom, začinima i karamelom. Uz miris aromatičnih ulja s daškom drveta, okus je ugodan s naznakom začina, kože, vanilije, šerija i oraščića.